Štědrovečerní pohádka 2020: Jak velký úspěch slavila?

film O vánoční hvězdě 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. prosince 2020 12:42

Štědrovečerní pohádka O vánoční hvězdě patřila v rámci této specifické kategorie k těm lepším počinům z posledních let. Souhlasí s tím i televizní diváci? Čísla sledovanosti ukázala pravdu!

V recenzi na webu stars24.cz jsme u štědrovečerní pohádky O vánoční hvězdě ocenili výkony herců v čele s Vojtou Kotkem a Terezou Ramba, vytýkali jsme naopak nedostatek originality. Nejdůležitější však je, jak se líbila televizním divákům.

Necelé dva dny po premiéře už je jasno, jak velký úspěch slavila. Podle dat České televize byla nejsledovanějším pořadem Štědrého dne. Přitom konkurence byla pochopitelně velká. 

Vidělo ji 2,68 milionu diváků starších 15 let. Je to 62 procent všech lidí, kteří měli od 19:00 hodin zapnutou televizi. Sledovanost premiérové pohádky byla téměř o čtvrt milionu vyšší než u loňské Princezny a půl království. 

I na dalších osmi místech sledovanosti skončily pořady na ČT1. Druhou příčku obsadily Tři oříšky pro Popelku, vidělo je 2, 2 milionu diváků (podíl na sledovanosti 48,2 procenta), a třetí Pelíšky s více než 1,7 milionu diváků (podíl 48,7 procenta). 

Témata: film O vánoční hvězdě Česká televize