Otevřené obchody v neděli? Víme, jak bude možné si mezi svátky nakoupit!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. prosince 2020 15:30

Lidé často mají zmatek v tom, která opatření jsou právě platná. Před blížícími se vánočními svátky spoustu lidí zajímá, zdali se po nich obchody otevřou hned v neděli. Jak to bude?

Větší prodejny s potravinami bývají o vánočních svátcích zavřené i za normálních okolností, protože jim to nařizuje zákona o prodejní době v maloobchodě platný od konce roku 2016. Do obchodů se v pátek 25. a sobotu 26. prosince nedostanete ani letos.

Před svátky je proto dobré si nakoupit, poslední možnost budou mít občané na Štědrý den dopoledne. Lidé se už ovšem zajímají i o to, zdali prodejny otevřou v neděli 27. prosince. Spousta z nich má totiž v platnosti opatření velký zmatek.

Řetězce potvrdily, že počítají s otevřením svých obchodů o nadcházejícím víkendu. V běžné otevírací době by měly fungovat mezi svátky. Na Silvestra se bude zavírat nejpozději v 18:00, na Nový rok platí zákaz prodeje.

Česko se přitom nachází ve čtvrtém stupni systému PES, mluví se dokonce o přesunu do pátého stupně. V těchto úrovních mají mít podle matice opatření prodejny v neděli zavřeno.

Témata: Obchody Lidé