Školák tragickou nehodu u Počernic přežil! Záchranáři popsali dramatický zásah

Srážka aut u Počernic si vyžádala dva životy a zranění dítěte

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. prosince 2020 11:11

Pražští policisté, hasiči a záchranáři včera večer absolvovali náročný výjezd k tragické dopravní nehodě. Zdravotníci na sociální síti popsali zásah u střetu dvou aut, při kterém zahynuli dva lidé. Malý školák naštěstí přežil.

V pátek jsme vás informovali o vážné dopravní nehodě, která si v Praze vyžádala dva lidské životy. Tato smutná bilance byla bohužel tragičtější, než složky integrovaného záchranného systému při výjezdu na místo srážky dvou osobních aut vyrazily.

Záchranáři totiž původně na twitteru psali o čtyřech zraněných osobách s tím, že na místo míří vrtulník, dvě sanitky, lékař i inspektor. Už tou dobou však měli informace o zaklíněných účastnících nehody, z nichž dva se nacházeli v bezvědomí.

U dvou mužů probíhala minimálně 30min resuscitace, bohužel i přes veškerou snahu záchranářů oba svým zraněním na místě podlehli. Na místě jsme také pečovali o dítě (cca8 let), které bylo po celou dobu při vědomí, po zajištění transportováno se středně závažnými poraněními do TN. https://t.co/w30yaZZvIc

— ZZS HMP (@zzshmp) December 11, 2020

Zdravotníci při zásahu pochopitelně napnuli veškeré síly. „U dvou mužů probíhala minimálně třicetiminutová resuscitace, bohužel i přes veškerou snahu záchranářů oba svým zraněním na místě podlehli,“ uvedla Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy.

Na místě pečovali také o osmileté dítě, které mělo větší štěstí. „Bylo po celou dobu při vědomí, po zajištění transportováno se středně závažnými poraněními do Thomayerovy nemocnice,“ dodali záchranáři.

Témata: Nehody aut Dopravní nehody Praha záchranáři