Václav Klaus se dočkal trestu: Kolik peněz musí zaplatit kvůli roušce?

Václav Klaus na pietním aktu u příležitosti 17. listopadu (17. 11. 2016)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. prosince 2020 17:42

Kontroverzní názory na koronavirus mají i některé známé osobnosti. Exprezident Václav Klaus bude údajně za názornou demonstraci svého postoje k rouškám potrestám.

Bývalý prezident Václav Klaus je v Česku nadále respektovanou osobou, v poslední době na sebe ale upozornil názory na koronavirovou pandemii, které nesouhlasí s postoji zdravotnických expertů. Dokonce se demonstrativně objevil na veřejnosti bez zakrytých úst a nosu. 

Nyní se za to dočkal potrestání. Podle České televize v nejbližších dnech od pražské hygienické stanice rozhodnutí o pokutě 3000 korun za nenošení roušky na veřejnosti, tedy nedodržení vládního nařízení souvisejícího s bojem proti pandemii.

Stejná sankce čeká někdejšího ministra zdravotnictví Romana Prymulu a předsedu poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka za to, že 21. října navštívili v Praze na Vyšehradě restauraci, která měla být kvůli šíření koronaviru uzavřena, a vyšli z ní bez roušky.

Pražská hygiena potvrdila, že se ve správních řízeních zabývá veřejně známými osobami, jména však nesdělila s odkazem na legislativu.

Témata: Václav Klaus