Helena Houdová se pomazala menstruační krví: Fanoušci jsou v šoku! Fuj, hráblo jí!

Helena Houdová se pomazala menstruační krví 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. prosince 2020 12:54 | Aktualizováno: 4. prosince 2020 20:40

Řada témat je ve společnosti i dnes tabu. Modelka Helena Houdová se rozhodla, že to zmení - alespoň pokud jde o ženskou menstruaci. Jenže ne všichni její snahu ocenili!

Modelka a někdejší misska z roku 1999 Helena Houdová ví, jak šokovat fanoušky! Matka tří dětí se dlouhodobě věnuje ekologii, v minulosti protestovala proti dostavbě jaderné elektrárny Temelín, proti nošení kožichů a mučení zvířat. Je aktivní členkou hnutí Greenpeace a Děti Země.

Houdová je také zapřisáhlou vegetariánkou a vitariánkou. Modelingu se už sice dnes moc nevěnuje, našla si ale jinou zajímavou práci – dělá sexuální koučku a na Bali provádí všemožné rituály. Navíc často velmi otevřeně mluví o nejen o svém těle.

Právě téma ženského těla dominuje i jednomu z posledních příspěvků na jejím instagramu. „Tenhle post je pro všechny dívky, jejichž maminkám nebylo řečeno, že tvoje tělo má v sobě obrovskou silu, tvoje menstruační krev je posvátná, jsi ztělesněním božského ženství, díky své menstruaci můžeš dát život dalšímu člověku,“ píše Houdová.

Mladým ženám také vysvětluje, že díky menstruaci každý měsíc vylučuje toxiny ze svého těla a že tak z ní zároveň odchází energetické bloky, utrpení, bolesti a nesplněné sny členů její rodiny. „Čistíš za muže, děti i starší, kteří tento dar nemají,“ poučuje ezo-žena Houdová.

Tato krev je podle ní zároveň jedna z nejvýživnějších tekutin v lidském těle, a proto ji některé ženy používají jako masku na obličej. A aby šla příkladem, zveřejnila fotku, na které má tvář pomalovanou menstruační krví.

I když některé ženy zaskočila, sklidila za svoje slova a snímek řadu pochvalných komentářů. „I když je pro mě jakákoliv manipulace s menstruační krví na můj obličej tabu, tahle fotka mě odrovnala! Ale jen v tom nejlepším slova smyslu - vyjadřuje absolutní vyrovnaný a sebevědomý postoj k sobě samé, i když víte, že se najde většina české společnosti, která to odsoudí. Já Vám tleskám,“ přiznala jedna z Heleniných followerek.

Další ženy tím dokonce inspirovala! „Moc děkuji za inspiraci! Se svoji božskou krví dělám ledacos, ale face mask mě nanapadla. O to se těším vice na svůj další moon,“ vzkázala Houdové další fanynka. Podle jiné by se něco takového měly dívky učit už ve škole.

Jenže na některé měl její příspěvek naprosto opačná efekt! „Větší kr... jsem neviděla. Je to vulgárně nechutný.“ píše jedna z diskutujících. „Je nutné si tu posvátnou krev patlat po obličeji?“ krotí hlavou další. „No fuj, Helenko, prosím vás,“ vzkázala jí jedna z fanynek. ,

Podle některých musí být Houdová na drogách, nebo jí přeskočilo. „Tý už hráblo,“ povzdechla si jedna z diskutujících, „Noooo, jako hnus. Né menstruace, ta je přirozená, ale tohle opravdu zavání Chocholouškem. Ženy, ženy, že vy máte hlavu jen aby se vám neprášilo do krku,“ diví se Houdové a jejím fanynkám další pisatelka

Ozvali se ale i muži. „Mám litovat, ze nic takového nemám?“ zajímá Petra. „Ne, protože mate zase to, co nemáme my ženy. Každopádně díky čistícímu účinku menstruace žijí ženy déle,“ poučuje ho Houdová.,

Další byli ještě ostřejší. „Nezlobte se, ale tohle je fakt humus, menstruace je tu dlouho jako lidstvo samo, nechápu proč je potřeba tohle téma zdůrazňovat, nevím co na něm chcete objevovat. Ta fotka, to je vrchol hnusu, to se můžeme bavit o rakovině střev, protože se o ní lidé bojí mluvit a můžete se vyfotit s prsty od exkrementů. nejste normální,“ napsal Houdová pan Michal.

Témata: Helena Houdová menstruace