Dostanou se Češi na lyže? Premiér Babiš promluvil!

Lyžování, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

4. prosince 2020 10:00

Spousta Čechů by ráda co nejdříve věděla, zdali si letos budou moci zalyžovat alespoň na tuzemských horách. Premiér Andrej Babiš dnes naznačil, s čím v této věci vláda počítá.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dnes oznámí přesné datum, kdy otevřou lyžařské areály v Česku. Premiér Andrej Babiš (ANO) to dnes řekl Rádiu Z a naznačil, kdy by se tak mohlo stát.

Předseda vlády ve čtvrtek mluvil ve Sněmovně o tom, že by se sjezdovky za určitých podmínek mohly otevřít k 24. prosinci. Dnes však uvedl, že zprovoznění areálů nakonec nastane dřív a bude to některý pátek.

Babiš ve čtvrtek při interpelacích řekl, že datum otevření sjezdovek bude zřejmě stejné jako v Rakousku, kde se počítá se 24. prosincem. Dnes však řekl, že by to mělo být dřív. "Mělo by to být nějaký pátek, ale nechám to na něm (Blatném), jedná se hlavně o managementu front," řekl premiér Rádiu Z.

Nepočítá s tím, že by na hory mohli jezdit zahraniční turisté. Opět uvedl rakouský příklad, kde se počítá s tím, že se areály otevřou hlavně pro místní. "U nás by to mělo být také jenom pro naše lidi," dodal.

Témata: Andrej Babiš Lyžování hory Jan Blatný