Výplata příspěvku důchodcům: Už víme, kdy ho dostanete!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. prosince 2020 9:59 | Aktualizováno: 4. prosince 2020 13:47

Vláda před časem slíbila, že do konce roku obdrží penzisté jednorázový příspěvek ve výši 5000 korun. Zbývá tedy posledních pár týdnů, aby to splnila. Jak to s výplatou peněz bude?

Podle orientačního harmonogramu na webu České správy sociálního zabezpečení se pěti tisíc korun jako první dočkají lidé, jejichž důchod má splatnost ve dnech 2., 4. a 6. prosince. K odeslání platby mělo dojít v pondělí nebo nejpozději v úterý. Platí to pro platby prostřednictvím bankovního účtu i poštovních poukázek.

Odeslán už by měl být příspěvek také těm, kdo pobírají důchod ve dnech 8., 10. a 12. prosince. ČSSZ odeslala platbu mezi 30. listopadem a 2. prosincem v případě poštovních poukázek a mezi 1. a 2. prosincem v případě bankovního účtu.

Pro den splatnosti důchodu mezi 14. a 18. prosincem platí, že správa platbu odeslala ve dnech 2. až 4. prosince. Nejpozdější termín odeslání mezi 7. a 8. prosincem se bude týkat lidí, kteří penzi pobírají prostřednictvím bankovního účtu ve dnech 20. až 24. prosince.

„ČSSZ dva měsíce intenzivně připravovala technologické řešení jednorázového příspěvku důchodcům tak, aby po nabytí účinnosti zákona byla schopna v řádu jednotek dnů, tedy ve zcela bezprecedentně krátkém čase, zajistit jeho vyplacení,“ uvedl ústřední ředitel ČSSZ František Boháček.

Témata: důchody důchodci čssz CZK