Formule 1 zažila BOJ O ŽIVOT! Vážnou nehodu Grosjean přežil téměř bez újmy!

Romain Grosjean skončil po nehodě v nemocnici.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. listopadu 2020 11:24

Jeden z pilotů formule se včera ocitl tváří v tvář smrti. Romain Grosjean měl hrozivou nehodu, jakou diváci tohoto seriálu roky neviděli. Přesto se mu podařilo přežít téměř bez újmy. Co se stalo?

Nedělní Velká cena Bahrajnu byla přerušena, sotva začala. Hned v úvodním kole měl děsivou nehodu Romain Grosjean, jehož monopost se při ní rozpůlil. Jelikož se roztrhla nádrž s palivem, následoval mohutný požár a desítky vteřin napětí.

Francouzský pilot strávil v plamenech více než půl minuty, nakonec se z nich jako zázrakem sám dostal a skončil téměř bez újmy. Noc sice musel strávit v nemocnici, z karambolu ale vyvázl bez zlomenin a pouze s menšími popáleninami.

A heart-stopping moment on Lap 1 in BahrainWe are all incredibly grateful that @RGrosjean walked away from this incident#BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/6ZztuxOLhw

— Formula 1 (@F1) November 29, 2020

Formule 1 si oddechla, tragickou nehodu totiž nezažila od roku 2014, kdy se vážně zranil Jules Bianchi, který nakonec v následujícím roce následkům nárazu podlehl. Grosjean měl o poznání větší štěstí, dokonce už prostřednictvím videa poslal vzkaz.

„Chci vám jen říct, že jsem ok. Díky za všechny vzkazy. Před pár lety jsem nebyl pro halo (ochranný rám nad hlavou – pozn. red.), ale teď myslím, že je to to nejlepší, co se ve formuli 1 stalo. Bez toho bych tu teď s vámi nemluvil. Takže děkuju,“ řekl pilot.

Témata: Romain Grosjean Formule 1