Restaurace Šeberák navzdory zákazu otevřela. Přes zásah policie chce dnes otevřít znovu!

Restaurace, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

27. listopadu 2020 13:28

Jedna z restaurací v pražských Kunraticích ve čtvrtek otevřela navzdory vládnímu zákazu. Na místo proto přijela policie, uvnitř našla 13 lidí. Policisté rozdali pokuty za 4000 korun. Majitel restaurace chce přesto otevřít i dnes.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dnes k případu uvedl, že ve čtvrtek požádal policii a hygienu, aby konaly. Znevažování nastavených pravidel nepovažuje za hrdinství.

"Otevření restaurace Šeberák považuji za políček všem slušným lidem, kteří dodržují platná opatření, a pomáhají nám tak bojovat se současnou epidemickou situací," citovalo ministra na twitteru ministerstvo zdravotnictví.

Jan Blatný: Otevření restaurace Šeberák považuji za políček všem slušným lidem, kteří dodržují platná opatření, a pomáhají nám tak bojovat se současnou epidemickou situací. Už včera jsem požádal hygienu a policii, aby konali. Znevažování nastavených pravidel není hrdinství.

— Ministerstvo zdravotnictví (@ZdravkoOnline) November 27, 2020

"Omlouvám se všem, kteří jsou přesvědčeni, že naše hostinské služby jsou také rizikové pro přenos chřipky. Já už dále čekat nemohu. Doufal jsem, že mí představitelé vědí, co činí. Ale není tomu tak," uvedl majitel restaurace Šeberák Jakub Olbert na facebooku.

Chce proto dnes otevřít znovu. "Budeme mít otevřeno i v pátek. Policie mě pravděpodobně zavře, ale chci mít otevřeno," řekl pro iDnes. Pokud mu bude restaurace zavřena, chce případně žalovat vládu.

Témata: Restaurace Praha