Kdy dostanou důchodci 5000? Maláčová prozradila něco, co zajímá i budoucí penzisty!

Jana Maláčová (ČSSD)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. listopadu 2020 11:00 | Aktualizováno: 27. listopadu 2020 11:10

Pětitisícový příspěvek je záležitost, která zajímá především nynější důchodce. Ministryně práce Jana Maláčová ale v souvislosti s ním prozradila i jednu věc, která by měla zajímat i budoucí penzisty. O co jde?

Skoro 2,9 milionu českých důchodců obdrží během prosince jednorázový příspěvek ve výši 5000 korun, který jim během koronavirové pandemie slíbila vláda Andreje Babiše (ANO). Zákon následně prošel přes obě parlamentní komory i hlavy státu.

Relativně hladký postup potěšil ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou (ČSSD). „Poslední krok je za námi. Pan prezident Miloš Zeman podepsal zákon o jednorázovém příspěvku 5 000 Kč. Pomůže téměř 3 mil. lidí,“ uvedla na twitteru.

Poslední krok je za námi. Pan prezident Miloš Zeman podepsal zákon o jednorázovém příspěvku 5 000 Kč. Pomůže téměř 3 mil. lidí. Dnes jsme spolu řešili revizi dávek, kurzarbeit a zprávu OECD k důch. reformě. Ta potvrzuje, že jdeme dobrým směrem! V prosinci reformu představíme. pic.twitter.com/9NOrk4YvAl

— Jana Maláčová (@JMalacova) November 19, 2020

Maláčová se s prezidentem sešla a upozornila na téma, které by mělo zajímat i budoucí penzisty. „Dnes jsme spolu řešili revizi dávek, kurzarbeit a zprávu OECD k důchodové reformě. Ta potvrzuje, že jdeme dobrým směrem! V prosinci reformu představíme,“ napsala.

Nynější seniory však více zajímá, že už jsou peníze na cestě. Na sociální síti to oznámila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

Témata: důchody důchodci Jana Maláčová (ČSSD)