Výplata příspěvku důchodcům: Schillerová řekla, kdy k tomu dojde!

Alena Schillerová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. listopadu 2020 13:00

Důchodci už opravdu nic nepřipraví o 5000 korun, které jim slíbil kabinet Andreje Babiše (ANO) už před časem. Ministryně financí Alena Schillerová prozradila, do kdy se peněz dočkají.

Výplatě jednorázového příspěvku, který vláda slíbila seniorům kvůli stresu způsobenému koronavirovou pandemií, už opravdu nic nebrání. Miloš Zeman včera podepsal příslušný zákon, který vyplacení peněz umožní.

Podpis hlavy státu pod předlohou pochopitelně ocenila ministryně financí Alena Schillerová. „Mám dobrou zprávu pro důchodce. Pan prezident podepsal zákon o příspěvku 5000 Kč pro všechny lidi pobírající starobní, invalidní nebo pozůstalostní důchod,“ uvedla včera na twitteru.

Mám dobrou zprávu pro důchodce. Pan prezident podepsal zákon o příspěvku 5000 Kč pro všechny lidi pobírající starobní, invalidní nebo pozůstalostní důchod. Peníze budou vyplaceny do konce roku. Zaslouží si to, letos jim životní náklady rostly rychleji než zbytku obyvatel.

— Alena Schillerová (@alenaschillerov) November 19, 2020

Schillerová rovněž naznačila, kdy mají senioři peníze na svém účtu očekávat. „Peníze budou vyplaceny do konce roku. Zaslouží si to, letos jim životní náklady rostly rychleji než zbytku obyvatel,“ dodala.

Příspěvek by mělo obdržet zhruba 2,89 milionu lidí. Nebude podléhat případné exekuci a nebude se zahrnovat do příjmů. Neměl by tak ohrozit pobírání dávek na bydlení či jiných sociálních podpor.

Témata: důchody Alena Schillerová důchodci