Biden je prezident, lidé jsou u vytržení! Takhle probíhají oslavy v USA!

Oslavy v USA

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. listopadu 2020 12:34

Prodej šampaňského ve Washingtonu v sobotu trhal rekordy. Stalo se tak poté, co americká média na základě projekcí oznámila, že demokrat Joe Biden v prezidentských volbách porazil stávajícího republikánského šéfa Bílého domu Donalda Trumpa.

Podle majitelů obchodů s lihovinami v hlavním městě Bidenovi stoupenci dokonce nakoupili více šumivého vína než za poslední dva silvestry, napsal časopis Newsweek.

Majitelé obchodu Rodmans Food & Drug Store v centru Washingtonu uvedli, že za 12 hodin po oznámení Bidenova vítězství prodali více šampaňského než za jakýkoliv svátek. K hromadnému skupování šumivého vína prý došlo také ve dvou dalších obchodních řetězcích jinde ve městě. Skutečnost, že bujaré oslavy provázelo bouchání špuntů, při němž si na ulici někteří připíjeli přímo z lahve, dokládají také videozáznamy.

D.C. is one giant party right now. Here’s the view from Black Lives Matter plaza. pic.twitter.com/PhWPmb4YMb

— Mark Joseph Stern (@mjs_DC) November 7, 2020

"Už jsem byl na tomto místě pokropen slzným plynem i šampaňským," uvedl na twitteru redaktor časopisu Washingtonian Andrew Beaujon. K příspěvku připojil fotografii z oslav nedaleko Lafayette Square, kde pořádkové síly pomocí slzného plynu v červnu rozháněly demonstranty a krátce nato po náměstí přešel Trump s činiteli své vlády a nechal se vyfotit s biblí v ruce před místním kostelem.

Zpravodaj republikánsky nakloněné televize Fox News, Leland Vittert, v sobotu večer poznamenal, že v ulicích Washingtonu cítil marihuanu s tím, že možná proto se oslavy nevymkly kontrole.

Témata: USA Joe Biden Volby USA