Smrt Niny (†24): Rodina hodlá splnit její velký sen, lidi žádá o pomoc!

Pohřešovaná Nina na fotografii, která kolovala po sítích.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. listopadu 2020 9:24 | Aktualizováno: 13. listopadu 2020 13:08

Ve čtvrtek odstartovala velká sbírka, kterou se rodina tragicky zesnulé Niny rozhodla uspořádat, aby mohla splnit její velký sen. Do této chvíle se vybrala již téměř 12 milionů korun. O jaký projekt se jedná?

Tragicky v pondělí skončilo pátrání po pohřešované Nině (†24), jejíž tělo policisté našli bez známek života v oboře Hvězda. Zatímco vyšetřování případu pokračuje, její rodina prostřednictvím platformy darujme.cz žádá občany o příspěvek na projekt domova důchodců.

„Rádi bychom splnili Nině její sen, který podle nás nejlépe vystihuje, jak skvělým člověkem byla. Když Nině a její sestře Aničce umírala v Dánsku babička, pomáhaly v tamním domově pro seniory, kde byla babička umístěna. Ninu fungování zařízení velice oslovilo a chtěla postavit domov důchodců, který by fungoval na podobném principu, i tady v Česku,“ píše se na webu.

Rodian zesnulé by společně s jejími přáteli ráda vybudovala rodinný domov důchodců, který by nesl její jméno. „Pokud by se zadařilo, domov by byl sdílen se školkou, aby se mohly navzájem potkávat různé generace. Tím by se splnil Ninin sen. Sen, který chceme šířit v co největší míře mezi co nejvíce lidí,“ uvedli příbuzní.

Spoluobčany proto žádají o pomoc. „Budeme vám vděční, pokud je podpoříte a umožníte jim tak tuto vizi realizovat. Každý příspěvek bude cihlou k postavení snu, díky kterému bude Nina moci pomáhat ostatním, i když už není mezi námi. Rodina Niny bude moc ráda, pokud tohoto snu budete součástí i vy,“ stojí na stránkách.

Témata: vražda Niny (listopad 2020) důchodci Domov důchodců