Hit internetu: Učitelé z České Třebové přezpívali Karla Gotta!

Učitelé z České Třebové přezpívali Karla Gotta

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. listopadu 2020 14:46

Učitelé ze Základní školy Ústecká v České Třebové přezpívali píseň Být stále mlád, kterou přezpíval Karel Gott od legendárních Alphaville. Jejich video se stalo hitem internetu.

Přezpívaný song visí na YouTube pět dní, během kterých si ho pustilo téměř 120 tisíc lidí. Sami učitelé takový ohlas vůbec nečekali.

"Popularita, kterou naše písnička vzbudila, je naprosto nečekaná. Ozývají se nám lidé z různých koutů republiky, bývalí kolegové, spolužáci. Dokonce i někdo ze Slovenska, že u nás chce učit fyziku. Je to nádherné ty reakce číst," řekla Rozhlasu učitelka hudební výchovy Pavla Skopalová.

v

Dodala, že ne každý byl ochoten okamžitě spolupracovat. Učitelé mají plné ruce práce s online výukou a někteří se toho ale prý chopili s nadšením.

Jejich počin ale nesklízí jen kladné reakce. Na sociálních sítích se objevila i kritika od rodičů, kteří musí dětem doma pomáhat. I na to má ale Skopalová odpověď.

"Hodně si vážíme toho, co dělají pro své děti, a je důležité, že to dělají, protože učitel to za ně neudělá. O tom, co rodiče musí zažívat doma, když mají tři děti, jeden počítač, chabé připojení, o tom by se dalo napsat deset dalších písniček," uvedla.

Témata: zajímavosti