Tragédie na Kladensku: Proč ji nevyšetřuje policie?

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. listopadu 2020 11:21

Policie již nevyšetřuje sobotní tragickou střelbu ve středočeské obci Líský, při které zemřeli dvě ženy a jeden muž, pravděpodobný pachatel. Ten byl totiž příslušníkem bezpečnostních složek, případ proto převzala inspekce.

Policie v sobotu zasahovala ve středočeské obci Líský, kde došlo k rodinné tragédie. Muž tam zastřelil svou partnerku i její matku. Neštěstí ve zdraví přečkalo třítýdenní miminko a nezletilá dcera jedné ze zavražděných, která tou dobou nebyla doma.

Jak vás již stars24.cz informoval, mluvčí Vězeňské služby ČR potvrdila, že pravděpodobný pachatel byl členem jejich složek. Právě proto se šokujícím případem dál nezabývají policisté.

Vzhledem k tomu, že si případ převzala GIBS, jde o příslušníka bezpečnostních složek. O policistu se v tomto případě nejedná. #policiestc

— Policie ČR (@PolicieCZ) November 8, 2020

„Případ, k němuž došlo v obci Líský, je nyní plně v kompetenci Generální inspekce bezpečnostních sborů, která si jej převzala,“ uvedla Policie ČR na oficiálním twitterovém profilu.

Vzhledem k tomu, že si případ převzala inspekce, jde opravdu o příslušníka bezpečnostních složek. „O policistu se v tomto případě nejedná,“ uvedli zástupci policie na sociální síti.

Témata: krimi Policie ČR