MasterChef Roman přiznal: Do soutěže mě přivedla souhra náhod a pět piv!

Roman Staša 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. listopadu 2020 11:41

Řada fanoušků zajásala, když ve finále kuchařské show MasterChef porazil Roman mnohými nenáviděnou Pavlínku. I když to bylo velmi těsné, rozhodoval jediný bod, titul a půl milionu korun získal právě Roman. O tom, že bude kuchařem, ale přitom ještě nedávno vůbec nesnil!

Roman Staša se sice stal nejlepším amatérským kuchařem čtvrté řady MasterChefa, přesto měl původně úplně jiný plán. Někdejší juniorský hokejový reprezentant doufal, že se proslaví sportem. Nyní se živí jako osobní trenér, vítězství v show MasterChef ale může jeho osud výrazně změnit.

„Vždycky jsem chtěl takovou věc zažít v hokeji. Už jako malej jsem si představoval, že zopakuju Nagano, že bude slavnej sportovní komentátor křičet nezapomenutelný hlášky jako 'Staša střílí vítězný gól a otevíráme zlatou bránu!' Pak se hodně věcí změnilo a velkej hokejovej úspěch nepřišel,“ vypráví Roman.

Ani když mu to s hokejem nevyšlo, nehodil flintu do žita. „Ale nevzdal jsem to a namířil si to ve svým životě jinam. Až mě nakonec souhra náhod (a odvaha po pěti pivech) dovedla k tomu zkusit soutěž Masterchef. Nejdřív jsem s avokádovýma kroketama proklouznul do top 16 a začala velká jízda. Jízda, kterou jsem na začátku nebral moc vážně a nechával to plynout," vzpomíná na začátky v televizní kuchyni. 

I když občas Roman vypadal, že neví, co vlastně dělá, kvůli čemuž si z něj střílela i porota, on se držel a postupoval dál a dál. „Jenže se mi pořád tak nějak dařilo a kluci porotci ve mně probudili talent. A nejen talent. I dost velkou touhu. Touhu vařit lepší a lepší jídla, a ještě větší touhu tu zlatou bránu MasterChef otevřít!“ svěřil se na instagramu.

I když byl pořad předtočený, včerejší večer Roman podle svých slov prožil, jako kdyby se finále zase odehrálo naživo. „I když jsem věděl, jak to dopadne, tak jsem měl stejný nervy jako v den, kdy se finále natáčelo. Tak a teď už je to za mnou a čekání je u konce. Děkuju moc všem, kteří mě na týhle cestě podpořili v čele s mojí rodinou! Všem, kteří mi věřili a vám všem tady, kteří jste mi tolik fandili. Je to vážně krásnej pocit,“ rozplývá se vítěz čtvrté řady kuchařské show.

Témata: Roman Staša MasterChef