Policista bez roušky vlepil muži na zastávce facku! Neomluvitelné, reaguje nadřízený!

Policie ČR, Praha

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. listopadu 2020 9:25

Pražská policie se od soboty zabývá skandálním jednáním jednoho z příslušníků, jehož nepřiměřený zákrok proti neznámému muži natočil na video kolemjdoucí. Podle policejního prezidenta Jana Švejdara bylo chování podřízeného nepřijatelné a neomluvitelné.

Na sociální síti Facebook se objevilo video zachycující incident, ke kterému došlo na autobusové zastávce K Žižkovu v pražských Vysočanech. Začíná příjezdem policejního vozu na místo, kde se poměrně nekoordinovaně a bez roušky pohybuje neznámý muž, jehož nejprve jeden ze strážců zákona usazuje na lavičku.

Zakrytá ústa a nos však nemá ani zasahující policista, který navíc muži hned dvakrát vlepí facku. Podruhé poté, co muž svou roušku vztekle odhodí na zem. Záběry na zmíněné sociální síti do nedělního rána sdílelo přes 17 tisíc uživatelů.

Video nenechal bez reakce úřadující policejní prezident. „Jsem neskutečně zklamaný z toho, co jsem dnes viděl. Chování policisty je naprosto nepřijatelné a neomluvitelné,“ uvedl Jan Švejdar na twitteru.

2/2 Nic z toho ale neomlouvá neprofesionální jednání policisty, navíc bez roušky. Jeho selhání vrhá špatné světlo na celý policejní sbor. O to více v době, kdy musíme jít příkladem. Je mi to moc líto a veřejnosti se upřímně omlouvám.

— Jan Švejdar (@jan_svejdar) October 31, 2020

Švejdar upřesnil, že nešlo o kontrolu kvůli roušce. Policie zakročila proti muži, který s lahví v ruce demoloval projíždějící vozidla. Při dechové zkoušce mu dle jeho informací byly naměřeny dvě promile.

„Nic z toho ale neomlouvá neprofesionální jednání policisty, navíc bez roušky. Jeho selhání vrhá špatné světlo na celý policejní sbor. O to více v době, kdy musíme jít příkladem. Je mi to moc líto a veřejnosti se upřímně omlouvám,“ dodal policejní prezident.

Témata: Policie ČR Praha