Zeman pobouřil slovy o hladových umělcích: Nelituji toho, řekl prezident!

Miloš Zeman

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. října 2020 12:42

Miloš Zeman o víkendu pobouřil řadu umělců, když o nich - jak má ve zvyku - pronesl bonmot. Prezident republiky následně dostal možnost vzít svá slova zpět. Jak to dopadlo?

Miloš Zeman o uplynulém víkendu opět promluvil k národu prostřednictvím dvou rozhovorů a dotkl se v nich také umělecké scény. Nejprve si dovolil jeden drsný bonmot. „Umělci vytvořili svá nejkrásnější díla tehdy, když byli hladoví,“ řekl Mladé frontě Dnes.

Pochopitelně tím pobouřil řadu umělců, kteří se momentálně znovu ocitli v nezáviděníhodné situaci. Od pondělí už nemohou hrát ani činoherní herci, již o něco delší dobu nesmějí vystupovat také hudebníci.

Prezident byl proto v dalším interview dotázán, zdali ostrých slov na jejich adresu nelituje. Urazit se mu přitom podařilo i podnikatele, o kterých řekl, že by beztak zkrachovali. „Ne, není mně to vůbec líto,“ řekl deníku Blesk.

„Pokud jde o herce, tak ona tato věta, je stovky let stará. Tento bonmot jsem si nevymyslel já, tento bonmot prochází dějinami a vždycky se opakuje a opakuje a já jsem ho také jednou opakoval,“ dodal Zeman.

Témata: Miloš Zeman