Zeman by si přál karanténu? Jsem pro drastická opatření, řekl prezident!

Miloš Zeman odvolil ve volbách

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. října 2020 9:23

Opatření jsou sice v gesci vlády, resp. ministra zdravotnictví, svůj názor na ně ale prozradil Miloš Zeman. Prezident se nechal slyšet, že je pro drastická opatření. Opřel se také do "pražské smetánky".

V Česku od dnešního dne platí nouzový stav a některá nová opatření proti šíření koronaviru. Své si k tomu ve včerejším rozhovoru pro pořad Partie řekl prezident Miloš Zeman, když byl dotázán, zdali nejsme na izraelské cestě.

Podle hlavy státu je nejprve nutné počkat, jak se projeví současné restrikce. „Každé opatření má svůj průběh, svoje časové zpoždění, ale důležité je to opatření udělat, což pan ministr Prymula dělá,“ řekl někdejší předseda vlády, který by se však zpřísnění nebránil.

„Já bych si velmi přál, aby ta opatření byla velmi drastická v zájmu právě zachování života našich občanů,“ nechal se slyšet prezident. Právě Izrael k takovému kroku sáhl, když uzavřel značnou část ekonomiky a vyzval občany, aby se drželi do jednoho kilometru od domova.

Zeman poté ještě jednou zopakoval, že je pro razantní opatření. „Myslím si, že i když to je, řekněme, okrajová maličkost, když pražská smetánka nebude měsíc chodit do nočních klubů a bude si doma číst knihy, jak doporučil profesor Prymula, tak se možná zvýší její vzdělanost,“ dodal.

Témata: Miloš Zeman