Bude Tereza H. ještě letos na svobodě? Musí sekat latinu!

Tereza H. zadržená v Pákistánu u soudu 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. září 2020 10:26

Tereza H. už třetí rok v řadě doufá, že o Vánocích bude doma v Česku, zatím se ale její přání ani jednou nevyplnilo. V posledních týdnech jí však svitla jistá naděje. Co musí dělat, aby se dočkala propuštění na svobodu?

Již třetím rokem sedí v pákistánském vězení Tereza H., kterou odsoudili k téměř devíti letům vězení. Ona přitom nadále tvrdí, že je nevinná.

Proto se celkem pochopitelně obrátila na odvolací soud, který se však v uplynulém týdnu oproti plánu nesešel, protože soudkyně se z osobních důvodů nemohla zúčastnit. Datum dalšího stání zatím není známo.

České občance však zůstává ještě jedna naděje. Pákistánský premiér Imran Chán počátkem září uvedl, že přemýšlí o udělení rozsáhlé amnestie, která by se mohla týkat i Terezy. Moc podrobností k jejím parametrům ale dosud nebylo známo.

Podle některých informací by mohlo rozhodovat jediné kritérium. Jak uvedl web tn.cz, amnestie by se měla týkat hlavně žen, které se za mřížemi dobře chovají. Odsouzená Češka by tedy měla i nadále sekat latinu.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán