Vězněná Tereza H. aktuálně: Amnestie, nebo soud?

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. září 2020 10:10

Tereza H. možná za mřížemi opět propadá skepsi, protože soudní stání bylo znovu odloženo na neurčito. Před časem se však objevily informace o možné amnestii. Jak to s ní vypadá?

Tereza je již třetím rokem za mřížemi v Pákistánu, kde ji odsoudili na téměř devět let do vězení poté, co ji celníci na letišti zadrželi s několika kilogramy heroinu. Poslední týdny však mohly přinést zvrat v případu.

Jak už jsme vás ovšem informovali, středeční slyšení odvolacího soudu se kvůli osobním důvodům soudkyně neodehrálo. Ministerstvo zahraničí přitom před časem potvrdilo, že tentokrát už by se soud sejít měl.

„Rozhodnutí soudu nemůžeme předjímat. Nicméně po několika odložených jednáních odvolacího soudu, které způsobil nepříznivý vývoj pandemie v Pákistánu, by řízení ve věci případu české občanky mělo pokračovat tento měsíc,“ řekla webu tn.cz Mariana Wernerová z odboru komunikace resortu.

Odsouzené Češce sice svitla naděje v podobě amnestie, informace o ní jsou ale kusé. „Oficiální znění amnestie není zatím k dispozici a zprávy o ní se objevily pouze v pákistánských médiích,“ dodala zástupkyně ministerstva.  

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu ministerstvo zahraničí Pákistán