Tereza H. opět čeká na soud! Očekávaný průlom nepřišel!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. září 2020 10:03 | Aktualizováno: 18. září 2020 16:23

Tereza H. už poměrně dlouho čeká na odvolací soud, protože trvá na tom, že je nevinná. Právě v tomto týdnu mělo konečně dojít v jejím případu k průlomu. Jenže opět je všechno jinak.

Tereze sice před časem svitla naděje, že by se jí mohla týkat rozsáhlá amnestie, stále se však upínala především k tomuto týdnu. Ve středu se totiž měl odvolací soud po dlouhých průtazích konečně začít zabývat jejím případem.

Odsouzená Česka však měla zase smůlu. Podle dostupných informací se slyšení nekonalo kvůli soudkyni, Alia Neelumová musela z osobních důvodů svůj středeční program odložit. Kauza tak opět uvázla na mrtvém bodě.

„Tereza má smůlu. Žádost podali už třikrát, aniž by jednání začalo,“ řekl webu blesk.cz pákistánský novinář Aršád Alí. Terezin nový právník se dle jeho informací nevzdává a podá čtvrtou žádost o předčasné slyšení. Advokát zároveň věří, že Terezu soud ještě letos osvobodí.

„Tvrdí, že Tereza oslaví Vánoce v České republice,“ dodal novinář. Češka je v Pákistánu již třetím rokem. Celníci ji na letišti zadrželi s necelými 9 kilogramy heroinu, za což byla následně odsouzena na téměř devět let do vězení.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán