Miloš Zeman terčem mystifikátora? Tentokrát to Kazmovi nevyšlo!

Záběr z Kazmova virálního videa s falešným prezidentem Zemanem. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. září 2020 12:05

Loni na jaře kolovalo po internetu virální video, na kterém český prezident Miloš Zeman během návštěvy Číny pomohl stařence. Všechno se vysvětlilo až nyní. Stál za tím známý mystifikátor Kazma.

Kamil Bartošek alias Kazma už si v minulosti vystřelil třeba z Leoše Mareše, v nově zveřejněném díle své show si však vybral za oběť prezidenta Miloše Zemana. Musíme se však vrátit v čase do jara loňského roku, kdy nájemník Pražského hradu vyrazil na oficiální návštěvu Číny.

„Známe přesný den, kdy odlétá se svou delegací do Pekingu a plán je takový – poletíme s naším štábem a falešným českým prezidentem taky. Kouzlo je ale v tom, že tam poletíme o pár dní dříve a natočíme tam s ním něco, co se ve skutečnosti nikdy neodehrálo. Vrátíme se bezpečně zpátky domů a tohle video vypustíme až ve chvíli, kdy tam skutečnej Miloš Zeman opravdu bude,“ nastínil známý mystifikátor ve svém pořadu.

Jelikož ostudy už prý hlava státu udělala dost, tak se Kazma rozhodl ji protentokrát vykreslit v lepším světle. „Zkrátka dobrý skutek od člověka, od kterého se to nečeká. Tak jsme natočili tohle virální video,“ připomíná záběry, které se loni objevily v médiích.

Cílem bylo, aby vše vypadalo jako video od náhodného kolemjdoucího v Pekingu. „Prezident vychází z auta a všimne si nebohé stařenky, kterou se jeden z policistů snaží odklidit z cesty, a zastane se jí. Dá ji svoji hůl a obdaruje ji. Nevídaný projev lidskosti jakékoliv hlavy státu,“ popisuje showman, co na videu je.

Kazmovi ale tato mystifikace nevyšla, protože česká média i mluvčí prezidenta rychle zjistili, že jde o fake. Tvůrce navíc přiznal, že si je čínské velvyslanectví prokleplo a do země je nepustilo, a tak se natáčelo v zapadlé polské vesnici. I tak ale video působilo poměrně věrohodně.

Témata: Kamil Bartošek alias Kazma Miloš Zeman