Miloš Říha (†61): Kdy bude poslední rozloučení s trénerem?

Miloš Říha

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. září 2020 12:08

Česko zasáhla před týdnem zpráva o úmrtí oblíbeného hokejového trenéra Miloše Říhy, který naposledy vedl národní tým. Nyní už je jasné, za jakých okolností proběhne poslední rozloučení.

Na den přesně před týdnem zasáhla českou sportovní obec smutná zpráva o úmrtí hokejového trenéra Miloše Říhy (†61), kterou národu oznámil jeho syn Miloš. Právě on v těchto dnech lidem prozradil, jak to bude s posledním rozloučením.

„Vzhledem k veřejné známosti a významnosti Miloše Říhy, se rodina rozhodla udělat tzv. veřejné rozloučení pro všechny jeho přátele a bývalé kolegy z hokejového prostředí,“ uvedl v prohlášení pro média.

Říha vedl reprezentaci v uplynulých dvou sezonách. V minulosti úspěšně trénoval v extralize, zejména v Pardubicích, v KHL i na Slovensku, kde s bratislavským Slovanem získal dvakrát titul.

Respektovaný trenér žil na Slovensku a nejprve byl hospitalizován v Rooseveltově nemocnici v Banské Bystrici, následně byl převezen do IKEM. Podle dostupných informací kouč zemřel kvůli selhání orgánů, především jater a slinivky.

Témata: Miloš Říha