Ostrov nad Ohří v šoku. Lidé vzpomínají na dívku, která uhořela. Výpovědi OČITÝCH SVĚDKŮ!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. srpna 2020 17:31

Lidé v Ostrově na Karlovarsku vzpomínají na dívku, která v pátek uhořela v areálu skateparku. Na místo celý den nosí svíčky.

V pátek odpoledne si v areálu skateparku hrály děti s ohněm. Při tom vzplál molitan umístěný na dopadišti. Jedno dítě se už nepodařilo z ohně zachránit.

Dívka nepocházela z Ostrova, do města přijela za návštěvou prarodičů. Takzvaný foam pit, doskočiště s molitanem, byl v době tragédie zamčený. I přesto tam ale děti vlezly.

Na místě dnes celý den lidé zapalují za dívku svíčky. Mezi těmi, kdo přišli, byl i Jakub, jeden z těch, kteří páteční tragédii zažil. Deníku řekl, že si na místě v době tragédie hrálo devět dětí.

"Nikdy na to nezapomenu. Byli jsme vevnitř. Na konci toho foam pitu jsme si lehli a jedna z holek vzala zapalovač a začala škrtat," popsal. Podle jeho slov vzplála jedna z kostek a vznikl ohýnek, který uhasili. Dívka to pak ale zapálila znovu.

Děti pak začaly vylézat ven. "Z toho molitanu trvá dlouho, než se dostanete. Za normální situace kolikrát i minutu. Sekla se tam, nadýchala se kouře a omdlela. Už to nešlo, začala se propadat do molitanu dolů," popsal spolu s další účastnicí tragédie.

Témata: Karlovarský kraj dětské Děti smrt