Tragédie v Bohumíně: Pavel Novotný poslal Schillerovou do pr...!

Pavel Novotný 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. srpna 2020 9:47

Snaží se někteří politici na tragédii v Bohumíně zneužít pro vlastní prospěch? Právě to si myslí komunální politik ODS Pavel Novotný, který se tvrdě naváží do ministryně financí Aleny Schillerové! Podle něj se vicepremiérka snaží smrti 11 lidí nahnat politické body!

Tragédie v Bohumíně, při které zahynulo 11 lidí, zasáhla celou zemi. Svou soustrast obratem na sociálních sítích vyjádřili i přední čeští politici. Na místo se ale jel podívat jen jeden z nich – ministryně financí a vicepremiérka Alena Schillerová.

„Dorazila jsem do Bohumína na místo včerejšího požáru, při kterém zahynulo 11 lidí vč. 3 dětí. Podle všeho šlo o žhářský útok. Jsem z toho zdrcená. Chtěla bych vyjádřit podporu pozůstalým. Děkuji @PolicieCZ a @hasici_cr za rychlý zásah, který zamezil vyšším ztrátám na životech,“ napsala politička na twitteru. Zastupovala šéfa vlády Andreje Babiše, který je na dovolené na Krétě.

„Pozůstalým jejich blízké už nic nevrátí, ale v jejich těžké situaci jim pomůžeme. Pozůstalí obdrží od kraje finanční pomoc a mohou využít i odškodnění z fondu pro oběti trestných činů. Pracovníci probační a mediační služby jim poradí, jak při žádosti o odškodnění postupovat,“ dodala Schillerová.

Řada Čechů ale vůbec nechápala, proč na místo jela právě Schillerová. „Můžete mi prosím vysvětlit, jaký je důvod cesty ministryně financí na místo požáru? Nějak mi ten smysl uniká, kromě snahy nahnat i na tomto politické body...“ napsal v reakci na tweet jeden z uživatelů.

A proč jste tam jezdila, Aleno? Vás tam bylo nějak potřeba? @jhamacek se udržel. Nebylo jej tam třeba. Jste trapná. Jděte do prdele.

— Pavel Novotný (@PavelNovotnak) August 9, 2020

Kritický je i řeporyjský starosta a bývalý bulvárník Pavel Novotný (ODS). „A proč jste tam jezdila, Aleno? Vás tam bylo nějak potřeba? @jhamacek se udržel. Nebylo jej tam třeba. Jste trapná. Jděte do pr*dele,“ vzkázal ministryni.

Jeho příspěvek během pár hodin nabral více než 2 tisíce lajků. Novotnému to přišlo ohromě zábavné a tak do Schillerové a voličů hnutí ANO dál ryl. „Chci poprosit voliče ANO, co jsou aktivní na Twitteru, aby šli okamžitě pomoci pod ten tweet Aleně! Napište mi tam, že jsem d*bil a třeba, že Alena je vicepremiérka, že si honím vlastní body, to je fuk, prostě něco, hlavně jí dejte lajk,“ apeluje na příznivce Babišovy strany na facebooku.

„Není možné, abych opět měl nakonec u své reakce 10x (u Vojty Filipa i 50x a více, vždy, jak mu nadám do sviní) více pozitivních kliků. Nedává to logiku, víte? Je to iracionální. Jo leda by bylo něco shnilého ve státě dánském. Prosím, buďte k Aleně solidární, šak je vás tolik,“ baví se na účet vicepremiérky Novotný.

Témata: požár paneláku v Bohumíně (8.8.2020) Pavel Novotný Alena Schillerová