"Klidně řekl, že to zapálil." Obyvatelka domu v Bohumíně promluvila o tragickém požáru!

Na sociální síti se objevily záběry tragického požáru. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. srpna 2020 9:29

Žhářský útok stál podle dosavadních indicií za sobotním tragickým požárem v Bohumíně v Moravskoslezském kraji. Jedna z obyvatelek domu byla přítomna zadržení domnělého pachatele. Co řekl policistům?

V neděli pokračuje vyšetřování včerejšího tragického požáru v Bohumíně, při němž zahynulo 11 lidí včetně tří dětí. Všechno zatím nasvědčuje tomu, že šlo o žhářský útok. Nasvědčuje tomu i výpověď jedné ze svědkyň.

„Zatkli pána a ptali se ho, jestli on to zapálil, a on jim řekl úplně klidný: ‚Ano, zapálil‘,“ řekla ČTK obyvatelka postiženého domu Karin Šípková. „Začala jsem na něj křičet, že tady bydlí lidi a on si jen tak zapálí dům,“ popsala konfrontaci se zadrženým mužem.

Podle jejích informací se proslýchá, že příčinou byly rodinné neshody. Mělo prý dojít k hádce, následně měl domnělý pachatel byt podpálit. O žhářství mluví ministr vnitra Jan Hamáček i hejtman Ivo Vondrák.

„Je to strašná tragédie a nechtěla bych, aby to někdo zažil. Viděla jsem pět lidí, jak vyskočilo z okna,“ dodala Šípková, která bydlí ve třetím patře domu. Když zjistila, co se děje, popadla vnuka a utekla s ním ven.

Témata: požár paneláku v Bohumíně (8.8.2020) Požáry krimi Policie ČR