Ondřej Buchtela (†20): Rodiče řekli, co bude s miliony na léčbu!

Ondřej Buchtela 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. srpna 2020 10:42

Český sport nedávno zasáhla smutná zpráva o úmrtí hokejového obránce Ondřeje Buchtely, kterému už bohužel nepomohly ani nastřádané peníze. Rodina nyní řekla, jak s prostředky určenými na léčbu naloží.

Minulý týden se příbuzní a přátelé naposledy rozloučili s nadějným hokejistou Ondřejem Buchtelou (†20), kterého zabil zhoubný nádor na srdci dříve, než bylo možné využít prostředky vybrané na nákladnou léčbu. Šlo přitom o 3 a půl milionu korun. Teď už je jasné, co s penězi bude.

„Mnohokrát Vám děkujeme za podporu pro našeho syna Ondru. Neváhali jste konat a posílali jste finanční prostředky na Ondrovu pomoc. Během třech týdnů se nastřádala obrovská částka peněz. Ondra byl nesmírně poctěn lavinou sounáležitosti a lásky, což nejde vyjádřit slovy. Bohužel osud zasáhl jinak,“ uvedli v prohlášení jeho rodiče.

Podle nich peníze i tak splnily účel. „Na energetické úrovni se Ondra proměnil. Ať to byly jakékoliv částky, všichni jste jednali z upřímného srdce. Někteří i v době finanční nepřízně, někteří dražili svoje věci, které pro Vás byly srdeční záležitostí,“ napsali Marcel a Eva Buchtelovi.

„Protože peníze byly určené na pomoc Ondrovi, rozhodli jsme se dary vrátit každému z Vás, což je pro nás nejčistší forma, jak zachovat energii, kterou Vaše dary přinesly,“ dodali.

Témata: Ondřej Buchtela