Zahraniční média jsou z nás v šoku: Čistý hyenismus v Česku, píší!

krimi

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. srpna 2020 10:22

Zahraniční média překvapil případ, který se odehrál v Ostravě. Při něm došlo k okradení muže během jeho epileptického záchvatu.

"Čistý hyenismus." Tak některá slovenská média informují o případu, který se odehrál v Česku na konci července.

Devětatřicetiletý muž po vystoupení z autobusu v Ostravě prodělal epileptický záchvat. Namísto pomoci byl ale neznámým pachatelem okraden.

Když se po několika minutách probral, všiml si otevřené tašky, z níž mu někdo během záchvatu ukradl šest tisíc korun. Muž se proto vydal na policejní stanici.

"Událost přišel poškozený muž osobně oznámit na policejní oddělení v Ostravě - Přívoze ještě v ten den. K incidentu uvedl, že se u něj dostavil epileptický záchvat na ulici Podmolova krátce po vystoupení z autobusu na zastávce Důl Odra kolem 10:30," cituje například server Topky policejní mluvčí Karolínu Bělunkovou.

Podobní případy přitom nejsou v Česku výjimkou. Před několika lety například řešil ostravský soud případ mladíka, který člověku umírajícímu na infarkt vzal mobilní telefon.

Mladík se tehdy hájil, že by to na jeho místě udělal téměř každý. Rozuměl by si tak s jiným mladíkem, který rovněž v Ostravě okradl postarší ženu poté, co se zhroutila a omdlela.

Témata: Česká republika Ostrava krádeže Krimi (jednorázové)