Billa zavedla povinné nošení roušek. Jak se nařízení týká zákazníků?

Obchody

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. srpna 2020 10:44

Vedení potravinového řetězce Billa se rozhodlo od pátku nařídit svým zaměstnancům nošení roušek. Ne všichni jsou ale z opatření nadšení.

"Společnost Billa je prvním řetězcem v České republice, který se rozhodl opatření nošení ochrany úst a nosu znovu pro své zaměstnance zavést. Společnost věří, že tento krok bude jimi i zákazníky vnímaný pozitivně," uvedla pro televizi Nova mluvčí řetězce Gita Jílková.

"Ochrana zdraví zaměstnanců pro společnost totiž zůstává naprostou prioritou, protože právě oni hrají velmi důležitou roli při zabezpečování zásobování obyvatel naší republiky," dodala.

Podle řetězce je nejrizikovější, když spolu lidé pobývají delší dobu v uzavřeném prostoru a s malými rozestupy. Lidé dnes už totiž nejsou tak zodpovědní jako dříve.

Obchod také doporučuje zákazníkům, aby zvážili nošení pokrývky úst a nosu při nákupu a chránili své zdraví. Ne všichni jsou ale z opatření nadšení.

Lidé podle televize kritizují zejména to, že prodavačky a prodavači musí v rouškách vydržet celou dlouhou směnu a že opatření nemá moc smysl, pokud ho nebudou dodržovat i zákazníci.

Témata: Zdravotnické roušky Obchody billa