Nehoda vlaku u Českého Brodu: Další nesrovnalosti! Strojvedoucí údajně nebrzdil

Srážka vlaků u Českého Brodu 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. července 2020 10:33 | Aktualizováno: 20. července 2020 18:58

Již téměř týden se vyšetřuje nehoda dvou vlaků u Českého Brodu. Podle nejnovějších svědectví strojvedoucí osobního vlaku, který při střetu zahynul, vůbec nebrzdil.

Již šest dní se vyšetřovatelé zabývají úterní tragickou vlakovou nehodou u Českého Brodu. Při střetu osobního vlaku s nákladním zahynul strojvedoucí soupravy City Elefant. Právě jeho role v celém incidentu je předmětem mnoha spekulací.

Již krátce po srážce zaznělo, že právě v případě zesnulého strojvedoucího selhal lidský faktor. S tím ale podle dostupných informací nesouhlasí jeho rodina. Příčinou podle nich muselo být něco jiného, zvlášť když podle jejich slov trať dobře znal.

Jenže dle cestujících nepředcházelo srážce prakticky žádné varování. „Už jsme vstávali a chystali se k výstupu, když přišel bez jakékoliv snahy o brzdění prudký náraz,“ popsal webu blesk.cz pasažér Richard.

Policie vyšetřuje tragickou srážku vlaků jako obecné ohrožení z nedbalosti a ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti. Celková škoda, která byla vyčíslena, je kolem 55 milionů korun.

Témata: srážka vlaků u Českého Brodu (14. 7. 2020) Vlaky Nehody vlaků