Nehoda vlaku u Perninku má dohru! Lidé posílají statisíce!

srážka vlaků u Českého Brodu (14. 7. 2020) 12

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. července 2020 15:11 | Aktualizováno: 19. července 2020 22:02

Nejtragičtější srážka vlaků z poslední doby byl střet dvou vlaků na regionální trati u Perninku na Karlovarsku, při níž zemřeli dva lidé a 24 bylo zraněno. Železničářům, kteří se ocitli v těžké situaci, se rozhodli pomoci lidé, kteří posílají statisíce korun.

Vyšetřování okolností srážky dvou vlaků na jednokolejné trati u Perninku na Karlovarsku, při které 7. července zemřeli dva lidé a dalších 24 bylo zraněno, zatím nebylo ukončeno.

Ukázalo se, že vlak jedoucí na Karlovy Vary měl zůstat stát ve stanici Pernink, kde ale nepočkal. Proč se to stalo ale zatím není jasné. Policie tragédii vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení a z prvních poznatků je zřejmé, že hlavní příčinou nehody byla lidská chyba.

Nejde však o jedinou nehodu, k níž za poslední dobu na železnici došlo. Jednu oběť na životě a 35 zraněných si vyžádalo například i železniční neštěstí, které se stalo v úterý večer na hlavní trati z Prahy na Kolín. 

Blesk upozornil, že v nemocnici skončili i tři vážně zranění pracovníci Českých drah - strojvedoucí Milan Č., vlakvedoucí Petr P., ka vlakvedoucí Jana J. Jejich kolegové se jim ale rozhodli v tíživé situaci pomoci, a proto na ně vyhlásili veřejnou sbírku.

Na transparentní účet tak lidé mohou posílat peníze, a že tak činí je zřejmé na první pohled. Vybralo se už přes 495 tisíc korun, které poslali lidé z České republiky i ze zahraničí.

Témata: Nehody vlaků Srážka vlaků v Perninku (7.7.2020) srážka vlaků u Českého Brodu (14. 7. 2020)