Mareček z Loun kvůli němu přišel o život! Nechtěl umřít, říkají po smrti vraha jeho rodiče

Marek s mámou Simonou

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. července 2020 10:33

Ve vězení měl strávit 22 let, jen několik dní po nástupu za mříže ale zemřel. Rodina muže, kterého soud uznal vinným z vraždy tříletého chlapce, se zabývá okolnostmi jeho smrti. Podle matky i otce si totiž pachatel nechtěl sáhnout na život.

Případ utýraného Marečka (†3) z Loun dospěl k rozsudku teprve minulý týden, kdy Vrchní soud v Praze odsoudil Josefa Kuču k výjimečnému trestu 22 let odnětí svobody. Jak vás stars24.cz informoval, pachatel hrozného činu je po smrti. Jeho rodina má ale spoustu pochybností.

„Prakticky nic nevíme. Jen nám řekli, že vyloučili cizí zavinění, ale že nám víc říct nemohou, dokud to nevyšetří,“ svěřil se webu expres.cz otec zesnulého. Podle něj syn rozhodně neuvažoval o sebevraždě.

„Když jsme s ním mluvili naposledy, to bylo dva dny před soudem, řekl nám, že nemá v úmyslu si brát život. Že ho nic nezlomí a že si svůj trest chce odsedět,“ dodal.

Také jeho maminka je přesvědčená, že by si syn nic neudělal. „Svého syna znám, vychovávala jsem ho. A vím, že by si život nevzal. Byl šestnáct měsíců ve vazbě v Litoměřicích a nic nenasvědčovalo tomu, že by si vzal život. Byla jsem u něho na návštěvě a normálně jsme se bavili,“ nechala se slyšet.

Rodičům to celé připadá divné, protože vězni by neměli mít přístup k předmětům, s jejichž pomocí by si mohli sáhnout na život. Celá událost je zatím předmětem vyšetřování.

Témata: smrt tříletého Marka v Lounech (únor 2019) krimi Věznice vězeňská služba