Moderátor ČT Jakub Železný se postaral o pořádný poprask!

Železný, Jakub

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. června 2020 16:08 | Aktualizováno: 1. července 2020 9:50

Jakub Železný se postaral o pořádný rozruch! Moderátor České televize Na sociálních sítích zveřejnil příspěvek o Miladě Horákové, který vzbudil bouřlivé emoce!

Moderátor Událostí Jakub Železný u příležitosti 70. výročí justiční vraždy Milady Horákové učinil velmi ostré prohlášení! Pohrozil totiž, že by mohl ze studia vyhodit některé hosty!

„Při památce Vaší oběti, vědomí, jak mučivým způsobem Vás komunisté zavraždili a nedali Vaší milované dceři Váš poslední dopis, slibuji: Když kdokoli (byly takové pokusy) v @CzechTV zkusí jen slovem se Vás dotknout, budu-li moderovat já, ze studia takového hosta prostě vyhodím,“ napsal na svém twitteru Železný, která se podepsal iniciálou „J.“.

Při památce Vaší oběti, vědomí, jak mučivým způsobem Vás komunisté zavraždili a nedali Vaší milované dceři Váš poslední dopis, slibuji: Když kdokoli (byly takové pokusy) v @CzechTV zkusí jen slovem se Vás dotknout, budu-li moderovat já, ze studia takového hosta prostě vyhodím. J. pic.twitter.com/V0I9uKruHi

— Jakub Železný ?? (@JakubZelezny) June 27, 2020

Jeho postoj mnozí diváci oceňují. „Děkuji Vám, Jakube, za Váš závazek,“ vzkázal Železnému divák Tomáš. „Pane Železný, tímto jste u mě stoupl o hodně výš. Vždycky se na Vás ráda dívám, ale tahle slova mně pohladila duši. Děkuji při památce Milady Horákové,“ přidala se další fanynka.

Jenže podle mnohých jsou jeho slova za hranou! „Při vší úctě k její památce, vy jste se snad už úplně zbláznil. Vy se cítíte být povolaný rozhodovat o názorech, které smí host ve studiu vyjádřit? Nebo jen cítíte potřebu naskočit na vlnu a prokázat osobní angažovanost? Jak to jde dohromady s kodexem ČT?“ zajímá jednoho z diskutujících.

A nebyl zdaleka jediný. „Jakkoli mohu s vašim osobním postojem souhlasit, tak nejste náhodou zaměstnancem veřejnoprávního média? Zákonným posláním ČT je poskytovat objektivní a všestranné informace pro svobodné vyjádření názorů, a to prostřednictvím šíření slovního i obrazového zpravodajství,“ připomněl další divák.

Někteří zašli v kritice ještě mnohem dál. „Takže nejste novinář, ale normální sdělovatel. Až budete žvanit o tom, že v Rusku není demokracie, tak si uvědomte, že tam, na rozdíl od ČT mohou zazní jakékoli názory!“ zuří další z diskutujících na twitteru.

Témata: Jakub Železný Česká televize milada horáková