Zemřel Marián Čišovský (†40): Fotbalistu zabila nemoc, kterou měl Gross!

Marián Čišovský zemřel

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. června 2020 11:01

Ve věku 40 let zemřel slovenský fotbalový obránce Marián Čišovský, který působil v Česku v dresu Viktorie Plzeň. Posledních několik let bojoval s ALS neboli amyotrofickou laterální sklerózou.

O úmrtí hráče informoval jeho poslední zaměstnavatel. „Viktoriáni, dnes je ten nejsmutnější den. S těžkým srdcem musíme oznámit, že nás navždy opustil Marián Čišovský. Upřímnou soustrast Marianově i celé viktoriánské rodině,“ uvedla Viktoria na facebooku.

Čišovský by v listopadu oslavil 41. narozeniny. Od jara 2014 se potýkal se zdravotními problémy, byla mu totiž diagnostikována zákeřná nemoc, která připravila o život i bývalého premiéra Stanislava Grosse.

Známý fotbalista se narodil v Humenném, kde také odstartoval svou kariéru. Později působil v dalších slovenských klubech Inter Bratislava, MŠK Žilina a Artmedia Petržalka. Tři roky strávil také v rumunském Temešváru.

V letech 2002-2013 odehrál 15 utkání za slovenský národní tým. Za Viktorii Plzeň odehrál 64 prvoligových utkání, v nichž dal 12 branek.

Témata: Marian Čišovský úmrtí