Slovenskem otřásá další DRSNÝ ÚTOK! Důchodce v nemocnici ZMLÁTIL pacienta, zemřel!

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. června 2020 14:19

Po nedávném útoku na základní škole ve slovenských Vrútkách otřásla zemí další brutální smrt..92letý důchodce v nemocnici praštil stojanem na infuze jednoho z pacientů, který následně zemřel.

Tragédie se odehrála v nemocnici v Žilině na interním oddělení. 92letý senior podle médií vzal do rukou stojan na infuze a praštil s ním 86letého pacienta. Ten o několik hodin později zemřel.

Útočník napadl pacienta z neznámých důvodů, oba spolu byli na jednom pokoji. Způsobil mu poranění obličeje a zlomeninu nosu, řekla serveru topky.sk mluvčí Fakultní nemocnice s poliklinikou Žilina Lenka Záteková.

"Svědkem byl nemocniční kaplan, který ve chvíli incidentu vešel do pokoje a 92letého muže zastavil. Napadený pacient byl okamžitě ošetřen a přemístěn na jiný pokoj," dodala.

Mluvčí nemocnice tvrdí, že pacient, který zaútočil, byl dezorientovaný a incident si vůbec nepamatoval. "Nebyl agresivní, na oddělení byli oba již třetí den a žádné problémy se nevyskytly, nic nenasvědčovalo vzniku takové nepředvídatelné situace," dodala.

Zda byl příčinou úmrtí pacienta právě útok zatím není jisté, zemřely totiž trpěl dalším onemocněními. Podle mluvčí to byl kriticky nemocný paliativní pacient. Jestli byl důvodem úmrtí samotný útok určí až soudní lékař. Případem se nyní zabývá policie.

Témata: Slovensko smrt