Tři tygři. Parta ostravských herců se během korony proslavila, z jejich seriálu je internetový HIT!

sKORO NA mizině

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. května 2020 13:03

Těžké časy nastaly kvůli opatřením proti koronaviru pro české herce, někteří z nich si s tím však dokázali velice originálním způsobem poradit. Tito herci natočili seriál, ze kterého je nový internetový hit.

Do divadla už může přijít alespoň omezený počet diváků, některé soubory se ale snažily vytěžit maximum i v době, kdy nebylo možné hrát přímo pro lidi. Dobrým příkladem je seriál sKORO NA mizině, který už má nyní druhou epizodu. Vznikl pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna.

Seriálu dominují herci ostravského Divadla Mír v čele s osobitým seskupením Tři tygři, které má s internetem bohaté zkušenosti. Na Youtube mají 128 tisíc odběratelů. Navíc se podařilo sehnat hvězdné hosty, např. Jiřího Langmajera s Adélou Gondíkovou či Michala Suchánka, který se podílel i na scénáři.

„Roušky šít neumím, plicní ventilátory neumí vyvinout asi nikdo z nás, tak přicházíme s pomyslnou rouškou seriálovou. Doufáme, že nejen pobaví diváky, kteří nyní kvůli karanténě tráví většinu času doma, ale také že pomůže hercům a tvůrcům, kteří jsou nyní - jak už napovídá sám název seriálu - skoro na mizině,” vysvětoval záměr režisér Vladimír Skórka.

Ten měl v těchto dnech točit pokračování filmu Copak je to za vojáka, ale vládní nařízení mu udělala čáru přes rozpočet. „Vážím si i toho, že celý štáb do toho se mnou šel zadarmo. Michal Suchánek se dokonce nabídnul, že v seriálu nejen zahraje, ale že nám pomůže napsat scénář, což nám s Martinem Šimičkem velice pomohlo, protože času bylo strašně málo,“ dodal režisér.

Od pondělí už je k vidění druhá epizoda „Profík“, která vznikla jen díky podpoře fanoušků. „Jen díky nim jsme mohli podpořit ostravské Divadlo Mír, rozdělili jsme 320 000 Kč mezi 25 herců a zvládli jsme natočit druhou epizodu,“ přiznal Skórka. Tentokrát dějem nejvíce zahýbe Jiří Langmajer…

Témata: sKORO NA mizině (seriál) Tři tygři Jiří Langmajer Michal Suchánek Adéla Gondíková