Slováci se radují! Prezidentka Čaputová má nového přítele!

Zuzana Čaputová 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. května 2020 21:25

Prezidentka Zuzana Čaputová si sice přísně střeží své soukromí, serveru Topky se ale podařilo zjistit, že slovenská hlava státu má nového partnera. Jde o člověka, se kterým se pracovně zná 13 let.

Během prezidentské kampaně Zuzanu Čaputovou podporoval fotograf a umělec Peter Konečný. Jejich vztah ale náročné období nevydržel a prezidentka zůstala sama se svými dvěma dcerami.

Koncem loňského roku se začalo prezidentce dařit nejen v práci, ale i v soukromém životě, tvrdí server s tím, že lásku našla přímo ve své kanceláři.

Mužem, který nyní stojí po jejím boku jako partner, má být o dva roky mladší Juraj Rizman, občanský aktivista a tvář Greenpeace, který s ní pracoval v občanském sdružení Via iuris.

Po zvolení Čaputové se Rizman stal jedním z jejích poradců v oblasti životního prostředí. Jakmile se jejich pracovní vztah změnil a stali se partnery, podal výpověď. 

Rizman vztah potvrdil. "Ano, jsme spolu. Je to velmi osobní, a proto, pokud dovolíte, více se k tomu vyjadřovat nebudu," řekl. "Vztah paní prezidentky je její soukromou záležitostí a nijak mi nepřísluší jej komentovat. Všichni bychom měli respektovat soukromí paní prezidentky," uvedl její mluvčí Martin Strižinec. 

Témata: Zuzana Čaputová Slovensko