Inzerát, který pobavil celý svět! Muž prodával syna své přítelkyně, případ řeší úřady

Inzerát, který pobavil svět

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. května 2020 16:40

Jeden z obyvatel Petrohradu nabídl přes inzertní portál Avito "malého škůdce" - zlobivého syna své přítelkyně. Nabídka zaujala nejen média, ale i "dětskou ombudsmanku" v druhém největším ruském městě a také federální vyšetřovatele, uvedl dnes zpravodajský server Newsru.com.

"Malý škůdce hledá nové rodiče. Rád sprostě nadává, lže a krade. Nemá úctu ke starším. Nechce se učit, číst a pomáhat doma. Zbožňuje celé dny hrát hry na mobilním telefonu či na PlayStation a koukat se na YouTube. Předám ho zdarma těm, kdo ho učiní šťastným," stálo v inzerátu i s připojeným snímkem chlapce. Inzerát vyšel v rubrice s nabídkou domácích zvířat.

Autor inzerátu později vysvětloval, že chtěl tímto způsobem dát lekci synovi své přítelkyně, který "vydírá svou matku" a "pořádá hysterické scény". Po zveřejnění nabídky se prý chlapec "ztišil".

Mluvčí portálu Avito zveřejnění vysvětloval tím, že zkontrolovat každý inzerát není v lidských silách, protože jde o miliony nabídek. Proto obsah nejprve vyhodnotí automatický systém, který možné "závadné" nabídky pošle k "ručnímu" posouzení. V daném případě však automatický systém shledal, že inzerát na zlobivé dítě je v naprostém pořádku, a zveřejnil jej.

Petrohradská "dětská ombudsmanka" má za naprosto nepřijatelný. Souviset podle ní se stresem, pramenícím z izolace obyvatel velkoměsta v jejich domovech. Tu nařídily úřady ve snaze omezit šíření koronaviru.

Témata: Rusko zajímavosti