Kim Čong-un: Něco tu nehraje, říká jeho kontroverzní americký přítel!

Severokorejský diktátor Kim Čong-un 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. května 2020 12:46 | Aktualizováno: 23. května 2020 10:57

Severokorejský diktátor Kim Čong-un se opět ztratil a ptá se na něj celý svět. Zahraniční média se obrátila i na jeho kontroverzního amerického přítele Dennise Rodmana. Bývalý basketbalista narovinu řekl, co si myslí.

Získat spolehlivé informace o Kim Čong-unovi není jednoduché, zvlášť v této době, kdy se opakovaně spekuluje o jeho smrti. Poprvé režim v KLDR vše vyvrátil, když se diktátor po delší absenci objevil na veřejnosti. V těchto dnech je ale kolem jeho osoby opět rozruch.

Jak vás stars24.cz informoval, podle zahraničních médií z ústředního náměstí v Pchjongjangu zmizely portréty jeho otce Kim Čong-ila i dědečka Kim Ir-sena, dokonce byla část prostranství uzavřena. Novinář Roy Calley připomněl, že naposledy k něčemu takovému došlo po smrti vůdce Kim Čong-ila.

Že tu na první pohled něco nehraje, tvrdí i kontroverzní americký basketbalista Dennis Rodman, jeden z mála Kimových přátel na Západě. Se svou znalostí situace v zemi prozradil, proč si je jistý, že „něco je špatně“.

„Mám kontakt se Severní Koreou, ale můžu říct jen tohle: Když vidíte jeho sestru (Kim Jo-čong, pozn.red.) řídit zemi, v tu chvíli víte, že je něco špatně. To je všechno, co vám k tomu řeknu,“ řekl Rodman dle webu foxsports.com v pořadu Good Morning Britain.

Témata: Kim Čong-un Severní Korea (KLDR)