VIDEO: Schillerová a angličtina? Trapas, pak vysvětlování na síti!

Alena Schillerová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2020 10:35

Ministryně financí Alena Schillerová po otázce reportérky CNN Prima News v angličtině utekla z rozhovoru a teď má co vysvětlovat. Členka Babišovy vlády na sociální síti připustila, že možná udělala chybu.

Nová zpravodajská televize CNN Prima News má od tohoto týdne na konci první virál. Za všechno může obhajoba ministryně financí Aleny Schillerové (ANO), že nemá problém s jednáními na půdě EU v angličtině. Když byla reportérkou zmíněné stanice konfrontována právě v anglickém jazyce, z rozhovoru utekla.

Členka Babišova vlády se pak začala obhajovat na sociální síti. Údajně to nebyl první pokus ji konfrontovat. „Nejdřív mě z angličtiny zkoušela ČT. Hnali se za mnou s kamerou z Malostranského náměstí až na MF,“ svěřila se na twitteru.

„Na úřadu na mě už čekala redaktorka Primy, která v žádosti o rozhovor o angličtině neuvedla ani slovo. Nebudu lhát, v ten moment toho na mě bylo moc. A odešla jsem. Možná chyba,“ připustila ministryně.

Poté připomněla, že k úrovni angličtiny už se vyjádřila. „Jasně, nejsem v ní nejlepší na světě. Taky jsem to o sobě nikdy netvrdila. Koneckonců před rokem 89 jsme museli povinně biflovat jiné jazyky. Proto na sobě velmi tvrdě pracuji, poctivě se doučuji a věřím, že i zlepšuji,“ konstatovala.

Schillerová na závěr odmítla, že by na půdě EU svou funkci nezvládala. „Svou práci v Bruselu tak i díky svému skvělému týmu zvládám bez problémů a tenhle mediální hon mě proto velmi mrzí,“ dodala.

Témata: Alena Schillerová