Tereza H. v koncích: Propuštění na svobodu se významně vzdaluje!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. května 2020 12:30

Tereza H. už je třetím rokem v pákistánském vězení. Odsouzená Češka dál tvrdí, že je zcela nevinná, proti rozsudku se proto odvolala. Jenže propuštění na svobodu je v nedohlednu.

V lednu to byly už dva roky, co celníci zadrželi Terezu na letišti v pákistánském Láhauru. Za téměř 9 kilogramů heroinu v zavazadle ji soud poslal na téměř 9 let do vězení. Ona si ale stojí za tím, že je nevinná. Odvolací řízení je ovšem v nedohlednu.

Webu blesk.cz to potvrdil zdroj přímo z místa. „Soud řeší jen urgentní případy. Ty ostatní přijdou na řadu, až bude koronavirus potlačen,“ řekl serveru pákistánský novinář Alí Aršád, který Terezinu kauzu sleduje.

Podle něj je už nyní jasné, že případ odsouzené Češky se k soudu znovu dostane až po letních prázdninách. Její nový právní zástupce Saifur Rahman by tak mohl mít alespoň dostatek času na to, aby se řádně připravil.

Právník se však dle dostupných informací naopak pokusí zařídit to, aby soud ve věci odvolání zasedl ještě před prázdninami. „Popsal mi do telefonu, že zkusí soudu zaslat další žádost o zrychlení procesu. Říkal, že Terezin případ možná otevřou ještě před prázdninami. Tereza se snaží dostat domů co nejdřív,“ dodal Aršád.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán