Miloš Zeman terčem satiry! Vystřelil si z něj Milan Šteindler!

Miloš Zeman 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. dubna 2020 14:14

Herec a scenárista Milan Šteindler u příležitosti velikonočních svátků a svých třiašedesátých narozenin na Facebooku zveřejnil video, ve kterém paroduje prezidenta Miloše Zemana a jeho velikonoční projev.

Mialn Šteindler na videu napodobuje známá gesta Miloše Zemana, nade ním přitom visí filipínská a čínská vlajka. „Drazí spoluobčané, dovolte mi, abych vám poděkoval za všechna vaše přání k mému dnešnímu jubileu,“ říká Šteindler na začátku videa.

„Svědčí to o tom, že naše společnost ještě není úplně mrtvá. A my bychom ji měli uzdravit. Úctou k nám, starým lidem, kteří znamenají minulost. A minulost, to je budoucnost,“ řeční herec před hořícím krbem.

„A chleba! Chleba… je pivo naší země! Padesát procent naší populace, což jak mnozí jistě vědí, je téměř polovina našich obyvatel, mi blahopřála k mému dnešnímu zmrtvýchvstání. A to považuji za velmi silný mandát. A proto mi na závěr dovolte takový malý bonmot,“ paroduje umělec prezidenta Zemana, který o velikonoční neděli, tedy v den, kdy si křesťané připomínají zmrtvýchvstání Krista, veřejně pronesl své velikonoční poselství.

„Příště mě zvolte a já vám slibuju, že to nevemu. Děkuji vám…,“ dodává Šteindler, který následně do ruky chytí „panáka“ s alkoholem. Přípitek ale už nepronese, protože začne vrávorat. „Píchněte mu něco!“ ozývá se následně jiný hlas na videu.

Miloš Zeman v originálním velikonočním projevu vyzval v dvouminutovém projevu k solidaritě a sounáležitosti. V řeči, kterou odvysílala Česká televize, zdůraznil, že se nechce věnovat ekonomice, politice ani epidemii koronaviru, ale naději.

Témata: Miloš Zeman Milan Šteindler