Kdo tvoří program ČT 3? Důchodci se bouří a žádají Terminatora a Star Trek!

Česká televize

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. dubna 2020 13:40 | Aktualizováno: 14. dubna 2020 17:20

Řadu seniorů v této složité době potěšil nový program ČT 3, najdou se ale i jeho kritici, kteří se nebojí dát najevo svůj názor. Místo stokrát opakovaných českých seriálů by raději viděli zahraniční klasiky.

První týdny programu pro seniory ČT 3 se povolaní lidé z Kavčích hor, kteří za jeho spuštěním stáli, snaží prodat jako velký úspěch. Programový ředitel Milan Fridrich na sociální síti prozradil, že první den měl kanál více než osmiprocentní podíl na trhu. 

Pochvalu mu v komentářích vystřihli např. producent Janis Sidovský, herečka Jitka Sedláčková či Eva Decastelo. Ovšem v diskuzi se objevily i názory lidí, kterým se skladba programu rozhodně nezamlouvá.

„Na ten výběr pořadů se doopravdy dívat nebudu. Kdo to určil? Proč nejsou například oblíbené filmy? Velkou část vysíláte neustále dokola na Silvestra,“ vyčinila Fridrichovi jedna z divaček.

„Uvědomujete si, že dnešní sedmdesátníci pamatují Woodstock, poslouchali Rebels a Beatles, v jejich produktivním věku měly premiéru filmy jako Tarzan, Terminator, E.T. mimozemšťan? Milovali Star Trek i Star Wars. Dnes velká část z nich slušně ovládá internet a sociální sítě. Možná by to chtělo trochu zohlednit,“ ozval se další nespokojený divák.

Témata: Česká televize televize důchodci