Babiš vypekl kritiky! Takhle vyběhl se svými odpůrci!

Andrej Babiš (ANO)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. ledna 2020 10:52

Andrej Babiš se rozhodl na konci roku vysmát svým kritikům. Ti si jej dobírají nejčastěji přes internet, a to mnohdy parodií jeho hlášek. Babiš s nimi ale nyní vyběhl.

Babiš se v posledních letech nesmazatelně zapsal do paměti řady internetových kritiků hláškami, které po sítích kolovaly mnohdy i několik týdnů.

Zřejmě neznámějších jeho hláškou bylo spojení "sorry jako". Tu použil, když se ho novinářka dotazovala na jeho příjmy. "A proč bych vám já měl sdělovat všechny moje příjmy? Sorry jako."

Následně třeba přiznal, že je "urputné hovado", nebo že se "svlékl do slipů, ale pindíka ukazovat nebude." Každá z jeho hlášek se hodila jeho kritikům k tomu, aby si z něj následně dělali srandu.

A nejinak tomu bylo i v případě jeho poslední hlášky, kterou předseda vlády pronesl na výroční schůzi Česko-německé obchodní a průmyslové komory. Uvedl, že v Čechách máme "rádi přírodu, chceme sázet miliony listnatých stromů, máme obrovský program na vodu a kůrovec nám žere lesy."

"My chceme znovu motýle. A ty včely mají rádi tu řepku, můžou si novináři kecat, co chtějí. Mají, je to pravda. Jsem byl v Lysé nad Labem na výstavě," dodal následně. Právě slovem "motýle" se ale postaral o další salvy smíchu a řadu internetových memů.

Po vzoru rčení "kdo se směje naposledy, ten se směje nejlíp" se ale Babiš nechal na konec roku zvěčnit právě u motýlích křídel. A všem svým příznivcům i odpůrcům hlášku připomněl ve velkém stylu.

"Miluju motýle," dopsal k fotografii, kterou zveřejnil na sociální síti. A vyvolal salvu několika stovek komentářů.

Témata: Andrej Babiš