Slováci se bouří! Odpor k poslednímu kroku Elánu roste!

skupina Elán, Jožo Ráž

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. října 2019 21:16

Slovenská skupina Elán natočila videoklip zaměřený proti bulvárním médiím. Stále více se ale ozývají hlasy, které tvrdí, že to kapela přestřelila!

Zpěvák Jožo Ráž v nahrávce nechal přepadnout novináře a mířil na ně pistolí. Klip skupiny, která patří k oblíbeným kapelám i v České republice, někteří lidé v komentářích kritizovali a připomněli i loňskou vraždu slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky.

"Byl jsem příliš dlouho hodný, nemají mě proto rádi. Perem ničí za pár drobných, obyčejní hnusní smradi. Píší o mě, že se chlubím, že jsem drzý," zpívá kapela v klipu. Jeho součástí jsou při záběru na Ráže také titulky, že "je nejvyšší čas na deratizaci".

Děj videoklipu se zaměřuje na práci bulvárních novinářů, kteří sledují zejména Ráže a zveřejňují o něm články a fotky v tisku. V závěrečné části nahrávky jsou uneseni novináři i jedna dívka, která ve videoklipu poslala bulváru fotku Ráže s jednou ženou. V místnosti pak čtveřice unesených osob klečí a Ráž na ně míří se zbraní. Nakonec hudebník Vašo Patejdl na ně nastříká vodu z plastové pistole a spolu s Rážem se smějí.

Videoklip byl zveřejněn v době, kdy slovenská média zveřejňují přepisy komunikace podnikatele Mariana Kočnera, kterého policie letos v březnu obvinila z objednání Kuciakovy vraždy. Přepisy poukazují na Kočnerovy kontakty na politiky, stejně jako na jeho vliv na představitele justice včetně soudců a bývalého generálního prokurátora.

Témata: skupina Elán Jožo Ráž