Karel Gott (†80) po smrti trhá rekordy. ČEŠI ŠÍLÍ!

Karel Gott 11

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. října 2019 19:31

Až sedmisetprocentní nárůst zájmu o předměty s Karlem Gottem eviduje v těchto dnech srovnávač cen Heureka.cz. Nejžádanější jsou CD kolekce s největšími hity a kniha vydaná k příležitosti jeho 80. narozenin s názvem Karel Gott zůstal svůj.

Podle vyhledávaných výrazů mají lidé zájem i o povlečení s Karlem Gottem, knihy, trička a také o jeho obrazy. Podobné suvenýry jsou nejčastěji vyhledávané i na internetu. 

Karel Gott zemřel ve věku 80 let po těžké nemoci minulý týden. Po rozhodnutí vlády bude mít zpěvák pohřeb se státními poctami. Zádušní mše za nejslavnějšího českého zpěváka populární hudby se bude konat v sobotu 12. října v katedrále sv. Víta. S Gottem se prostřednictvím médií loučilo mnoho osobností českého showbusinessu i politiky.

Po nedělním skonu herečky a významné postavy českého disentu Vlasty Chramostové vyvstala otázka, kdo si zaslouží podobné pocty jako Gott, a tedy i veřejné uznání svých zásluh pro společnost. Předseda Ústavního soudu a signatář Charty 77 Pavel Rychetský uvedl, že pokud si někdo zaslouží pohřeb se státními poctami, je to právě Chramostová.

V souvislosti s Gottovým úmrtím na ceně také získávají bankovky, které vyšly letos v den Gottových 80. narozenin. Bankovek s nominální hodnotou nula eur bylo k dispozici 5000. Stály 50 korun, kromě toho si lidé mohli pořídit v ještě omezenějším nákladu eurobankovky v kompletu s boxem 15 CD Karel Gott - Singly. Všechny bankovky se prodávaly v den zpěvákových narozenin 14. července. Lidé, kteří čekali na místě už den předem, je vykoupili za čtyři hodiny. Na portálu Aukro.cz se dnes bankovky prodávají za přibližně 10.000 korun, ty s nižším emisním číslem i za cenu dvakrát vyšší.

Témata: Karel Gott