Úmrtí Karla Gotta zasáhlo i Rusko. Píší o světové hvězdě

Karel Gott 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. října 2019 12:43 | Aktualizováno: 2. října 2019 14:21

Úmrtí Karla Gotta zaznamenala v Rusku, kde byl zpěvák velice populární, místní média v čele se státní tiskovou agenturou TASS. Ta českého zpěváka označila za "hvězdu světové populární hudby první velikosti".

TASS poznamenal, že Gott během své pěvecké dráhy nahrál více než 2000 písní. "Nejprodávanějším zůstává album Karel Gott, které vyšlo v Sovětském svazu v roce 1977 nákladem 4,5 milionu kusů," tvrdí agentura.

"Zemřel král českého popu," napsal list Komsomolskaja pravda a dodal, že Gott "byl jako jeden z mála českých interpretů velice slavný také v zahraničí", k čemuž přispělo, že zpíval i v cizích jazycích.

"V mnoha zemích jej nazývali 'českým slavíkem'," napsala agentura RIA Novosti a připomněla Gottovu popularitu v Sovětském svazu a později v Rusku, kde jeho poslední koncerty i v tomto tisíciletí znamenaly plné sály fanoušků.

"Karel Gott byl populární český zpěvák, který byl dobře známý v Sovětském svazu, kde měl desítky vystoupení, některá s armádním souborem Alexandrovců," poznamenal deník Kommersant, který o Gottově úmrtí informoval na svém webu bleskovou zprávou.

Témata: Karel Gott Rusko Noviny / tisk