Záběry, které nahání hrůzu! Modlete se za nás, pláči oběti hurikánu Dorian

Hurikán Dorian

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. září 2019 15:35

Hurikán Dorian v neděli zesílil na pátý, nejvyšší stupeň a zasáhl severní část souostroví Bahamy. Provází jej vítr o rychlosti 265 kilometrů za hodinu, který na bahamském ostrově Great Abaco odnášel střechy a strhával elektrické vedení. Na sociálních sítích se objevují záběry řádění, jaké většina lidí nepamatuje.

Hurikán Dorian zesílil na pátý, nejvyšší stupeň a zasáhl severní část souostroví Bahamy. Provázel jej vítr o rychlosti skoro 300 kilometrů za hodinu, který na bahamském ostrově Great Abaco odnášel střechy a strhával elektrické vedení.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

#HurricaneDorian

Příspěvek sdílený The Official A.U.M.A RADIO (@aumaradio), Zář 2, 2019 v 6:28 PDT

Dorian je podle televize CNN světově nejsilnější bouří letošního roku a Bahamy doslova zdevastoval. Na sociálních sítích se objevují snímka a videa, která ukazují, jak ničivý masivní živel byl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

A local highway is completely submerged, only thing visible is the bus stop. Queens Highway is completely covered with water as individuals take refuge in a local grocery store (Solomon’s). #hurricanedorian #prayforthebahamas #thebahamas #bahamas #believe #unite ??

Příspěvek sdílený Tre’Vaughn ?? (@islandboii_242), Zář 2, 2019 v 6:28 PDT

Na jednom z videí autorka stále dokola plačtivě opakuje: "Prosím, modlete s za nás." Celou scenérii doprovází obraz obří zkázy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

#Huracan? | Terribles y peligrosas condiciones afectan esta mañana en Queens Cove, #Freeport, #Bahamas ?? a consecuencia del #Huracan #Dorian ?: @simoneariel_ #EG #Georiesgos #Clima #Climate #Tiempo #FenomenoNatural #SePreventivo #SeResiliente

Příspěvek sdílený Especigest (@especigest), Zář 2, 2019 v 6:32 PDT

Od úterního rána do čtvrtečního rána se bude živel pohybovat nebezpečně blízko východního pobřeží Floridy, uvedlo dnes americké Národní středisko pro hurikány (NHC). Poté patrně pocítí jeho dopady Georgia a Jižní Karolína.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

This is the aftermath of hurricane Dorian. Let’s just be thankful that most people lived through it. #dorian #hurricane #hurricanedorian #hopetown #abacos #marshharbour #bahamas

Příspěvek sdílený Epic Ocean (@epic.ocean), Zář 2, 2019 v 6:30 PDT

Trasa hurikánu, který zatím míří na západ, se neustále upřesňuje. Původní projekce předpokládaly, že zasáhne americkou pevninu, ty novější uvádějí, že po přechodu přes Bahamy nabere hurikán severní a následně severovýchodní kurz a že jeho střed zůstane nad mořem. Při postupu k Georgii a k Jižní a Severní Karolíně bude slábnout.

Témata: hurikán Dorian (srpen 2019) USA bahamy