Ovčáček se pomátl? D*bil, vzkazují mu lidé pod novou fotkou!

Jiří Ovčáček si vyzkoušel aplikaci FaceApp

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. července 2019 11:48 | Aktualizováno: 19. července 2019 12:14

Problematická aplikace FaceApp je doslova hitem po celém světě! Svou starší verzi sama sebe na sociálních sítích zveřejnil i mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček! A Češi si ihned všimli jedné podezřelé věci!

Ovčáček se pochlubil upravenou fotkou, která ukazuje, jak bude vypadat jako senior. Mnohé tím pobavil, ale ne všichni byli jeho podobiznou nadšeni! 

„Vypadáte tady trochu jako Drahoš,“ vzkázala Ovčáčkovi paní Kateřina. A nebyla zdaleka jediná. „Tvl Drahoš,“ směje se další z Čechů. „Ted se neorientuji. To je ten pravej nebo ten fake? Protože to trochu vypadá jako Drahoš... nebo možná Soros,“ rýpnul si Aleš.

Dalším se nelíbí, že mluvčí oficiální stránku využívá k vlastní propagaci. „Opravdu tento příspěvek souvisí s prací tiskového mluvčího prezidenta republiky a nějakým způsobem tlumočí veřejnosti prezidentův názor? Nebo pan mluvčí využívá své pozice k sebezviditelnění za peníze daňových poplatníků?" diví se Františka.

Háček je v tom, že před aplikací FaceApp už Američané vydali varování. Přesto si jí podle tvůrců už stáhlo 80 milionů uživatelů. Aplikace je údajně dílem firmy Wireless Lab sídlící v Petrohradě, v USA proto panují obavy, že získaná data se mohou dostat do rukou ruských bezpečnostních složek nebo i cizích vlád. Uživatelé ztrácejí kontrolu nad svými osobními údaji a tvůrce aplikace je neinformuje o jejich dalším osudu.

Je tedy jasné, že se řadě lidé nelíbí, že ji využívá i tak vysoce postavený úředník, jako je mluvčí Hradu. „FaceApp používá jedině d*bil...“ posteskl si jeden z diskutujících.

I další ho varovali, že aplikace, kterou použil, může být nebezpečná, dokonce mu poslali odkazy na články, které upozorňují na rizika! Jak se ale zdá, mluvčí Hradu si z toho nic nedělá! Zřejmě nemá obavy z toho, že Rusové zneužijí jeho osobní informace... 

Témata: Jiří Ovčáček FaceApp